Sałatka z rzodkiewki

sezonowa lekka sałatka jest bardzo smaczna i wcale nie psuje kształtów! Obecnie istnieje ogromna liczba sałatek. Każdy z nich jest wyjątkowy na swój sposób. W tym artykule przeanalizujemy z Tobą kulinarny przepis na sałatkę z rzodkiewki. Teraz jest długi sezon rzodkiewki, więc nawet w czerwcu może zrobić sałatkę z rzodkiewką z tym ostrym warzywem.
IlonaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 50 % 6 g
węglowodany 25 % 3 g
78 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
istnieje wiele przepisów na sałatki z rzodkiewki, które cieszą się dużym zainteresowaniem. Są sałatki proste i są trudniejsze. Zacznijmy analizować jeden z tych przepisów.
pokrój rzodkiewki w plasterki i wymieszaj z posiekaną zieloną cebulką i solą. Następnym krokiem jest rozłożenie krążków jaj na mieszance i dressing (lub wypełnienie kwaśną śmietaną) i posypanie ziołami. Następnie rzodkiewki należy umyć i obrać (opcjonalnie). Pokrój rzodkiewki w cienkie kółka. Drobno posiekaj cebulę i wymieszaj z rzodkiewką. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kliny i ułożyć na sałatce. Na koniec dopraw sałatkę kwaśną śmietaną i solą według własnego gustu. Więc zrobiłeś własną sałatkę z rzodkiewki. Pozostaje cieszyć się wyjątkowym smakiem tego jedzenia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy