Sałatka z rzodkiewki
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
istnieje wiele przepisów na sałatki z rzodkiewki, które cieszą się dużym zainteresowaniem. Są sałatki proste i są trudniejsze. Zacznijmy analizować jeden z tych przepisów.
pokrój rzodkiewki w plasterki i wymieszaj z posiekaną zieloną cebulką i solą. Następnym krokiem jest rozłożenie krążków jaj na mieszance i dressing (lub wypełnienie kwaśną śmietaną) i posypanie ziołami. Następnie rzodkiewki należy umyć i obrać (opcjonalnie). Pokrój rzodkiewki w cienkie kółka. Drobno posiekaj cebulę i wymieszaj z rzodkiewką. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kliny i ułożyć na sałatce. Na koniec dopraw sałatkę kwaśną śmietaną i solą według własnego gustu. Więc zrobiłeś własną sałatkę z rzodkiewki. Pozostaje cieszyć się wyjątkowym smakiem tego jedzenia.
pokrój rzodkiewki w plasterki i wymieszaj z posiekaną zieloną cebulką i solą. Następnym krokiem jest rozłożenie krążków jaj na mieszance i dressing (lub wypełnienie kwaśną śmietaną) i posypanie ziołami. Następnie rzodkiewki należy umyć i obrać (opcjonalnie). Pokrój rzodkiewki w cienkie kółka. Drobno posiekaj cebulę i wymieszaj z rzodkiewką. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kliny i ułożyć na sałatce. Na koniec dopraw sałatkę kwaśną śmietaną i solą według własnego gustu. Więc zrobiłeś własną sałatkę z rzodkiewki. Pozostaje cieszyć się wyjątkowym smakiem tego jedzenia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g