sznycel wieprzowy
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
przykryj wieprzowinę folią i odrzuć z obu stron (każdy kawałek).
kawałek mięsa nie powinien mieć więcej niż pół centymetra szerokości.
wymieszaj mąkę z pieprzem i solą. Ubij jajko osobno.
Zwiń wieprzowinę w mące, a następnie w jajku, a następnie ponownie w mące.
smażyć na rozgrzanej patelni w oleju roślinnym na średnim ogniu przez minutę z każdej strony.
podawaj sznycel wieprzowy z limonkami. Możesz zastąpić je warzywami, sosem.
kawałek mięsa nie powinien mieć więcej niż pół centymetra szerokości.
wymieszaj mąkę z pieprzem i solą. Ubij jajko osobno.
Zwiń wieprzowinę w mące, a następnie w jajku, a następnie ponownie w mące.
smażyć na rozgrzanej patelni w oleju roślinnym na średnim ogniu przez minutę z każdej strony.
podawaj sznycel wieprzowy z limonkami. Możesz zastąpić je warzywami, sosem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g