są spożywane jako niezależne danie i jako część różnych potraw. Sałatki z jabłkami mają niepowtarzalny, harmonijny, pikantny smak. Ich składniki mogą być najbardziej niezwykłe: owoce jabłoni są świetne w połączeniu z wszelkiego rodzaju mięsem (wołowina, wieprzowina, kurczak, indyk), warzywami (marchew, cebula, ziemniaki, buraki, papryka, kapusta, seler), owocami morza (kalmary, krewetki, małże), ryby (najczęściej solone), paluszki krabowe, ser, inne owoce (ananas, gruszka, cytryna, banan, kiwi), a nawet jagody (porzeczki, truskawki, winogronami) i innymi rodzajami produktów.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
jabłka | 47 | 0.4 | 0.4 | 9.8 |
marchew | 33 | 1.3 | 0.1 | 6.9 |
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
sok z cytryny | 16 | 0.9 | 0 | 3 |
twardy ser | 366 | 24.1 | 29.5 | 0.3 |
przepisy na sałatki z jabłkami wyróżniają się nie tylko wyjątkowym, delikatnym smakiem, ale także maksymalną łatwością i szybkością gotowania. Każda, nawet najbardziej niedoświadczona Gospodyni domowa, będzie mogła pochwalić się takim kulinarnym arcydziełem, przygotowanym własnymi rękami, zadowolić swoich domowników i nakarmić gości oryginalnym, smacznym i zdrowym jedzeniem.