Sałatka Ananasowa
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
jajka i ziemniaki należy wcześniej ugotować.
następnie kroję wszystko w paski-trę ziemniaki i jajka, jabłko, a szynkę i ananasa kroję w małe paski. Tak! Z jabłka musisz obrać skórę.
cebulę kroję w kostkę i moczymy we wrzącej wodzie, aby usunąć gorycz.
teraz wystarczy ułożyć wszystko warstwami na owalnym naczyniu, utrzymując kształt ananasa.
pierwsza warstwa to ziemniaki posypane papryką + majonez
druga warstwa-cebula z pieprzem i solą
trzecia warstwa-szynka + majonez
czwarty-jabłkowy
piąty-jajka z papryką + majonez
szósty-ananasy
siódmy-ziemniaki z papryką + majonez
ósmy-szynka + majonez
dziewiąty-cebula z papryką + majonez
dziesiąty-jabłka
jedenasty-ananasy
dwunasty-jajka z papryką + majonez
W sumie otrzymamy dwie warstwy ziemniaków, cebuli, szynki, jabłek, jajek, ananasów.
teraz ostrożnie przykryj całą powierzchnię połówkami orzechów włoskich-dzięki temu sałatka będzie wyglądać bardziej jak prawdziwy ananas. A jego ogon będzie miał pióra zielonej cebuli.
przykryj sałatkę folią i wstaw do lodówki na całą noc. Możesz zrobić sałatkę rano do podania wieczorem.
następnie kroję wszystko w paski-trę ziemniaki i jajka, jabłko, a szynkę i ananasa kroję w małe paski. Tak! Z jabłka musisz obrać skórę.
cebulę kroję w kostkę i moczymy we wrzącej wodzie, aby usunąć gorycz.
teraz wystarczy ułożyć wszystko warstwami na owalnym naczyniu, utrzymując kształt ananasa.
pierwsza warstwa to ziemniaki posypane papryką + majonez
druga warstwa-cebula z pieprzem i solą
trzecia warstwa-szynka + majonez
czwarty-jabłkowy
piąty-jajka z papryką + majonez
szósty-ananasy
siódmy-ziemniaki z papryką + majonez
ósmy-szynka + majonez
dziewiąty-cebula z papryką + majonez
dziesiąty-jabłka
jedenasty-ananasy
dwunasty-jajka z papryką + majonez
W sumie otrzymamy dwie warstwy ziemniaków, cebuli, szynki, jabłek, jajek, ananasów.
teraz ostrożnie przykryj całą powierzchnię połówkami orzechów włoskich-dzięki temu sałatka będzie wyglądać bardziej jak prawdziwy ananas. A jego ogon będzie miał pióra zielonej cebuli.
przykryj sałatkę folią i wstaw do lodówki na całą noc. Możesz zrobić sałatkę rano do podania wieczorem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal / 100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal / 100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal / 100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g