Lekkie w przepisie i pyszne w smaku są częstymi gośćmi nie tylko na świątecznym stole, ale także w codziennych przekąskach. Uniwersalne kawałki sałatek można teraz kupić w dowolnym sklepie lub zamówić w restauracji. Ale najsmaczniejsze przekąski uzyskuje się, jeśli gotujesz je samodzielnie! Po pierwsze, wiesz na pewno, że wszystkie przygotowane składniki są świeże i wysokiej jakości. Po drugie, tworzenie koktajlu sałatkowego jest jak praca jubilera, ponieważ wymaga starannego zmielenia wszystkich składników.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
orzechy włoskie | 650 | 15.2 | 65.2 | 7 |
oliwa z oliwek | 913 | 0 | 99.8 | 0 |
twardy ser | 366 | 24.1 | 29.5 | 0.3 |
filet z kurczaka | 113 | 23.6 | 1.9 | 0.4 |
Sezam | 582 | 21 | 53.7 | 12 |
decyduje zarówno o Smaku sałatek, jak i ich podawaniu. Po trzecie, masz okazję eksperymentować z sosami i dressingami. Ta sama sałatka przyprawiona inaczej jest postrzegana inaczej. Do gotowych potraw lepiej dodać prażone orzechy. Po przetworzeniu w piekarniku w temperaturze 180 ° C nabierają bogatego pikantnego aromatu. Upewnij się, że orzechy się nie rozgotują. Wyłącz piekarnik wcześnie i pozostaw je do całkowitego ostygnięcia. Sałatki koktajlowe wyglądają apetycznie w szklanych, kryształowych szklankach lub miseczkach. Co najważniejsze, nie zapomnij ozdobić swojego arcydzieła zielenią lub produktami, które są w jego składzie.