skład / składniki
metoda gotowania
szparagi moczymy przez noc, a rano spuszczamy wodę. Pokrój szparagi na kawałki.
obieramy marchewki, myjemy, trzy na tarce do warzyw w stylu koreańskim. Włóż do miski, dodaj cukier i sól, wlej ocet. Pamiętamy marchewkę rękami, aby wypuściła sok.
odstaw marchewkę na chwilę (20 minut), dodaj sos chili i posiekane szparagi, wlej sos sojowy.
obierz cebulę i czosnek. Cebulę kroimy w szerokie półpierścienie i smażymy na oleju roślinnym, dodając jeden ząbek czosnku. Następnie do sałatki dodajemy olej wzbogacony aromatami (smażony czosnek i cebulę usuwamy z oleju), wyciskając przez prasę pozostały ząbek czosnku.
posyp sałatkę świeżą posiekaną kolendrą i mieloną suchą kolendrą, Wyślij do lodówki na dwie godziny. Tam sałatka zostanie zaparzona i stanie się po prostu niezrównana!
przed podaniem posyp prażonym sezamem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Szparagi - 20 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g