ta różnorodność wyboru smakołyków dodaje uroku i mówi o hojności gospodyni. Przepisy na świąteczne sałatki są bardzo zróżnicowane. Wśród nich można znaleźć tradycyjne Olivier i śledzie pod futrem oraz niezwykłe, których składników wydaje się niemożliwe połączenie w jednym talerzu. Możesz przygotować danie z krewetek, kukurydzy, grzybów, warzyw, owoców, konserw rybnych, szynki, jajek i wielu innych. Możesz ozdobić produkt zwykłą zielenią lub ułożyć elementy dekoracyjne z dodatkowych jasnych składników.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
twardy ser | 366 | 24.1 | 29.5 | 0.3 |
marchew | 33 | 1.3 | 0.1 | 6.9 |
ziemniak | 80 | 2 | 0.4 | 18.1 |
ogórki | 15 | 0.8 | 0.1 | 2.6 |
aby zadowolić i mile zaskoczyć gości, możesz postawić na stole przysmak z egzotycznych owoców lub warzyw w połączeniu z owocami morza. Wiele podobnych przepisów znajduje się w kuchni azjatyckiej i wydają się skomplikowane tylko na pierwszy rzut oka. Nawet początkujący może poradzić sobie z gotowaniem. Aby to zrobić, musisz dokładnie przestrzegać przepisu i dodatkowych zaleceń, a niezbędne produkty można znaleźć w dużych hipermarketach.