Sałatka warstwowa z czerwoną rybą

Spróbuj oszałamiającej gorącej sałatki z czerwonej ryby! Sałatka warstwowa z czerwoną rybą-ma doskonały i nieskazitelny smak. Będzie ulubieńcem świątecznego stołu! Pomidory powinny być wybierane z gęstym miąższem, dojrzałe i zbyt miękkie nie będą działać. W razie potrzeby oliwę z oliwek można zastąpić dowolnym warzywem, a bułkę tartą można zastąpić mąką. Cebula dobrze byłoby wziąć słodkie odmiany.
Ola-YayaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 5 g
tłuszcze 28 % 5 g
węglowodany 44 % 8 g
98 kcal
IG: 75 / 0 / 25

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

1. Pokrój filet z czerwonej ryby w kostkę. Kostki są średniej wielkości, z krawędzią około 2 centymetrów.

2. Włóż rybę do miski. Sól i pieprz do smaku. Posyp sokiem z cytryny. Tutaj Dodaj jedną łyżeczkę oliwy z oliwek. Mieszać.

3. Obierz cebulę z łuski. Pokrój go w kostkę. Paprykę przecinamy na pół, usuwamy strąk nasienny. Dokładnie umyj pieprz pod bieżącą wodą, a następnie pokrój w kostkę.

4. Myjemy cukinię, odcinamy końce po obu stronach. Przecinamy go wzdłuż na pół, a następnie ponownie każdą połowę wzdłuż na pół. Następnie pokrój powstałe ćwiartki na kawałki o grubości około 1 centymetra. Jeśli niektóre kawałki są zbyt duże, można je przeciąć na pół.

5. Umyj pomidory, Wytnij miejsce mocowania łodyg. Pokrój każdego pomidora na ćwiartki, a także pokrój na kawałki. Bardzo ostrożnie, aby ich nie zdeformować. Dlatego ważne jest, aby pomidory były wystarczająco gęste.

6. A teraz wlej bułkę tartą do miski. Każdy kawałek czerwonej ryby jest zwinięty w bułkę tartą ze wszystkich stron. Smażyć na oliwie ze wszystkich stron. Ryba smaży się szybko, dosłownie półtorej minuty z każdej strony. Ale patelnia nie powinna być gorąca, powinna być po prostu gorąca. Przenieś smażoną rybę na talerz.

7. Rozłóż paprykę na czystej, dobrze rozgrzanej patelni. Jeśli patelnia jest nieprzywierająca, można pominąć olej. W przeciwnym razie-do minimum. Smażyć paprykę szybko, przez około kilka minut, przy ciągłym mieszaniu. Następnie przenosimy go bezpośrednio do salaterki. Solić.

8. W ten sam sposób smażymy cukinię na gorącej patelni. Przenieś do salaterki na paprykę. Sól i pieprz. Następną warstwą będzie cebula. Smażymy go również z minimalnym dodatkiem oleju.

9. Pomidory to najdelikatniejsze warzywo, które wymaga szczególnej uwagi. Usmaż pomidory na tej samej gorącej patelni. Nie przeszkadzamy im tak intensywnie. Pomidory należy upiec, ale nie zamieniać w owsiankę. Rozłóż pomidory na cebuli, soli i pieprzu.

10. Na koniec układamy czerwoną rybę. Posyp sałatkę sezamem i posiekanym świeżym koperkiem.

Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal / 100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy