Sałatka Cezar z kurczakiem i sosem

gotuję na świątecznym stole, bardzo smaczne. Cezar to dość popularna sałatka, która często pojawia się na stołach gospodyń domowych. Przygotowanie potrawy jest dość proste, a jednocześnie bardzo smaczne. Istnieje wiele przepisów na sałatki, ponieważ każdy dostosowuje je do swojego gustu.
pyszności od OliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 15 g
tłuszcze 44 % 14 g
węglowodany 9 % 3 g
197 kcal
IG: 33 / 67 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój kilka kromek chleba na małą kostkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Złóż do torby dodaj czosnek, olej roślinny w razie potrzeby możesz dodać przyprawy i sól. Suszyć w piekarniku na złoty kolor.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Filet z kurczaka sól + przyprawy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażyć na średnim ogniu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Do sosu wymieszaj wszystkie składniki jajko, musztardę, sok z cytryny i ser. Ubij blenderem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ser pokroić w plastry. Filet na małe kawałki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ułóż sałatkę warstwami.

jak gotować gotowanie w następujący sposób: 1. Robimy krakersy. Aby to zrobić, pokrój Bochenek w kostkę i upiecz je w piekarniku. 2. Smażyć mięso z kurczaka (pierś) na patelni z olejem roślinnym. Powinien być całkowicie gotowy. Jeśli chcesz, możesz gotować, ale ważne jest, aby mięso było soczyste. 3. Gotuj jajka przepiórcze. Kurczak będzie potrzebny do sosu. 4. Wyciśnij sok z cytryny. Będzie również potrzebny do sosu. 5. Bierzemy ser "parmezan". Do sałatki potrzebujesz 50 gramów produktu, a resztki pójdą na sos. Do sałatki ser należy pokroić w cienkie plasterki, a do sosu zetrzeć. 6. Wymieszaj wszystkie składniki sosu. Wysyłamy jajko, ser, sok z cytryny, 2 ząbki czosnku (wstępnie przepuszczamy przez prasę), musztardę i oliwę z oliwek do blendera. Ubij składniki na gładką konsystencję. 7. Teraz przygotowujemy samą sałatkę. Najpierw zmielimy górę lodową. Rozłóż go na talerzu. 8. Na wierzchu pieczony kurczak. 9. Bierzemy pomidory koktajlowe. Należy je umyć i pokroić na małe kawałki. 10. Teraz ser "parmezan". 11. Na koniec bierzemy gotowane jaja przepiórcze. Pokrój je na połówki. Dekorujemy nimi danie. Więc okaże się, aby zrobić piękny kanał. 12. Doprawiamy sosem. 13. Ostatnia warstwa krakersów. 14. Smacznego! Uwaga! Oryginalny Cezar serwowany w restauracjach może zawierać majonez. Sałatka okazuje się bardzo smaczna. Odbywa się to szybko i łatwo. Idealne danie na przyjęcia urodzinowe i świąteczne stoły. Zwykle każda gospodyni dostosowuje to danie do swojego gustu. Radzimy ci siodłać to samo. Eksperymentuj z potrawami, serwowaniem i przyprawami, aby przygotować danie, które pokocha twoja rodzina i goście.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lamber" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy