skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój kilka kromek chleba na małą kostkę.
Krok 2:
Złóż do torby dodaj czosnek, olej roślinny w razie potrzeby możesz dodać przyprawy i sól. Suszyć w piekarniku na złoty kolor.
Krok 3:
Filet z kurczaka sól + przyprawy.
Krok 4:
Smażyć na średnim ogniu.
Krok 5:
Do sosu wymieszaj wszystkie składniki jajko, musztardę, sok z cytryny i ser. Ubij blenderem.
Krok 6:
Ser pokroić w plastry. Filet na małe kawałki.
Krok 7:
Ułóż sałatkę warstwami.
jak gotować gotowanie w następujący sposób: 1. Robimy krakersy. Aby to zrobić, pokrój Bochenek w kostkę i upiecz je w piekarniku. 2. Smażyć mięso z kurczaka (pierś) na patelni z olejem roślinnym. Powinien być całkowicie gotowy. Jeśli chcesz, możesz gotować, ale ważne jest, aby mięso było soczyste. 3. Gotuj jajka przepiórcze. Kurczak będzie potrzebny do sosu. 4. Wyciśnij sok z cytryny. Będzie również potrzebny do sosu. 5. Bierzemy ser "parmezan". Do sałatki potrzebujesz 50 gramów produktu, a resztki pójdą na sos. Do sałatki ser należy pokroić w cienkie plasterki, a do sosu zetrzeć. 6. Wymieszaj wszystkie składniki sosu. Wysyłamy jajko, ser, sok z cytryny, 2 ząbki czosnku (wstępnie przepuszczamy przez prasę), musztardę i oliwę z oliwek do blendera. Ubij składniki na gładką konsystencję. 7. Teraz przygotowujemy samą sałatkę. Najpierw zmielimy górę lodową. Rozłóż go na talerzu. 8. Na wierzchu pieczony kurczak. 9. Bierzemy pomidory koktajlowe. Należy je umyć i pokroić na małe kawałki. 10. Teraz ser "parmezan". 11. Na koniec bierzemy gotowane jaja przepiórcze. Pokrój je na połówki. Dekorujemy nimi danie. Więc okaże się, aby zrobić piękny kanał. 12. Doprawiamy sosem. 13. Ostatnia warstwa krakersów. 14. Smacznego! Uwaga! Oryginalny Cezar serwowany w restauracjach może zawierać majonez. Sałatka okazuje się bardzo smaczna. Odbywa się to szybko i łatwo. Idealne danie na przyjęcia urodzinowe i świąteczne stoły. Zwykle każda gospodyni dostosowuje to danie do swojego gustu. Radzimy ci siodłać to samo. Eksperymentuj z potrawami, serwowaniem i przyprawami, aby przygotować danie, które pokocha twoja rodzina i goście.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lamber" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g