gotowany kurczak to wyjątkowy składnik. Idealnie komponuje się z innymi odmianami mięsa, warzywami, grzybami, owocami i suszonymi owocami, orzechami, serem, a także z większością dressingów i sosów. Dietetyczne białe mięso przypadnie do gustu każdemu smakoszowi, a także jest idealne dla osób podążających za figurą. Aby przygotować obfite, smaczne i niskokaloryczne danie, nie musisz mieć wyjątkowego talentu kulinarnego ani spędzać kilku godzin na skomplikowanych przepisach: wystarczy pokroić gotowaną pierś, wymieszać ją ze świeżymi warzywami, ziołami i doprawić oliwą lub innym olejem roślinnym.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
filet z kurczaka | 113 | 23.6 | 1.9 | 0.4 |
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
twardy ser | 366 | 24.1 | 29.5 | 0.3 |
ogórki | 15 | 0.8 | 0.1 | 2.6 |
cebula | 41 | 1.4 | 0 | 10.4 |
pomimo faktu, że najczęściej gotowanie sałatek tradycyjnie oznacza użycie gotowanego fileta, możesz również urozmaicić zwykłe danie, smażąc kawałki fileta na patelni lub piecząc w piekarniku. Ciepłe sałatki z kurczaka, odpowiednie o każdej porze roku i mogą zastąpić pełny posiłek, sprawią, że codzienne menu będzie brzmiało jak nowe.