Sałatka z wędzonym kurczakiem, groszkiem i koreańską marchewką
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
sałatka jest wykonywana warstwami.
1. warstwa: połowę wędzonej piersi pokroić w kostkę
2. warstwa: zielony groszek w puszkach
3rd-białko z jajka (można całkowicie jajko) pokroić w kostkę
4 - usmaż cebulę na oleju roślinnym w półpierścieniach. Następnie dobrze spuść olej. Dodaj łyżkę octu i majonez. Wymieszać.
5-marchewka po koreańsku. Nie podlewaj ostatniej warstwy majonezem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g