Sałatka z wędzonym kurczakiem, groszkiem i koreańską marchewką

Sałatka z wędzonym kurczakiem pozostawi przyjemne wrażenie!
ElenkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 9 g
tłuszcze 54 % 15 g
węglowodany 14 % 4 g
187 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

sałatka jest wykonywana warstwami.
1. warstwa: połowę wędzonej piersi pokroić w kostkę
2. warstwa: zielony groszek w puszkach
3rd-białko z jajka (można całkowicie jajko) pokroić w kostkę
4 - usmaż cebulę na oleju roślinnym w półpierścieniach. Następnie dobrze spuść olej. Dodaj łyżkę octu i majonez. Wymieszać.
5-marchewka po koreańsku. Nie podlewaj ostatniej warstwy majonezem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Wędzony kurczak - 117   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy