Roladki nadziewane sosem śmietanowym

delikatne bułki pod sosem śmietanowym. Polizasz palce! Niezwykłe przygotowanie zwykłych pierogów. Przygotowanie potrawy jest łatwe i szybkie. Możesz gotować bułki w piekarniku. W Internecie to danie nazywa się "smażonymi Gruzinami". Jakoś nie podoba mi się ten tytuł. Dlatego napisałam & quot; Roladki z nadzieniem & quot;. Oczywiście prozaiczne, ale nie tak wyzywające. Wprowadziłem zmiany w przepisie, więc mogę nazwać danie po swojemu.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 5 g
tłuszcze 38 % 10 g
węglowodany 42 % 11 g
156 kcal
IG: 45 / 0 / 55

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
w głębokiej misce rozbij jajko, Posol je, ubij, dodaj śmietanę, dobrze wymieszaj i zagnieść ciasto. Dodaj mąkę 2 łyżki. łyżki, dobrze mieszając, aż ciasto można już ugniatać ręką. Ciasto powinno być elastyczne, jedwabiste w dotyku.

przykryj miskę serwetką i odstaw na bok.

przekręć przez maszynkę do mięsa lub posiekaj mięso z cebulą za pomocą robota, sól, pieprz, dodaj śmietanę.

zetrzyj marchewki, drobno posiekaj cebulę i natkę pietruszki.

podziel ciasto na 4 części. Rozwałkuj każdą część w cienki prostokąt, rozłóż mięso mielone na cieście i zwiń rolkę. Do posypania stołu używam skrobi ziemniaczanej zamiast mąki.

dwie bułki zrobiłam tylko z mięsem mielonym, a dwie z dodatkiem pietruszki i startej marchewki.

pokrój bułki na identyczne kawałki o wysokości 2-3 cm, zanurz kawałki w skrobi i smaż na patelni przez 3-4 minuty z każdej strony.

połóż grubo posiekaną paprykę na dnie kotła lub patelni (możesz położyć kawałki marchewki), połóż bułki smażone z obu stron na wierzchu.

na patelni usmaż cebulę z marchewką, zalej wszystko mieszanką kwaśnej śmietany z wodą, w razie potrzeby sól, pieprz, podgrzej sos przez 5-7 minut i zalej nim bułki.

Zamknij kocioł pokrywką i gotuj bułki na małym ogniu przez 20-25 minut.

napełnij bułki wieprzowe nadziewane posiekanymi ziołami, wyłącz piec. 
bułki należy parzyć przez co najmniej godzinę, aby wchłonąć SOS.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g

Podobne przepisy