ciepła sałatka z grzybami

ciepła sałatka jest nie tylko pyszna, ale także bardzo satysfakcjonująca, przygotowanie jest proste! Uwielbiam tę sałatkę za jej sytość i bogaty smak! Jest to interpretacja słynnej sałatki & quot; Beauty & quot;. Osobliwością tej wersji jest to, że podaje się ją na ciepło.
JANORAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 7 g
tłuszcze 63 % 27 g
węglowodany 21 % 9 g
299 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

1. Ugotuj ryż.
2. Usmaż grzyby na patelni z odrobiną oleju (kupuję puszkę z grzybami miodowymi od Lorado)
3. Zetrzyj ser na grubej tarce.
4. Szynkę drobno pokroić w kostkę i wymieszać z tartym serem, doprawić majonezem.
5. Oddzielnie wymieszaj gorący, odsączony z wody ryż z grzybami, bezpośrednio z patelni.
6. Dodaj ciepłą masę Grzybowo-ryżową do sałatki i wymieszaj, nieco szybciej niż zwykle, aby ser nie miał czasu na stopienie i był równomiernie obecny w sałatce.
7. Podawaj natychmiast. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Grzyby miodowe - 20   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy