ponieważ to zboże nie wymaga specjalnej pielęgnacji, z wyjątkiem stałej obecności wilgoci i ma wiele korzystnych elementów, trudno przecenić jego popularność! Każdy, kto lubi gotować, wie, że ten produkt jest uniwersalny: możesz z nim gotować nawet dania mięsne lub rybne, nawet sałatki. Te ostatnie zyskują szczególną miłość ludową ze względu na ogromną przestrzeń dla kreatywności i wymierne korzyści. Nowe przepisy na sałatki z ryżem w swojej różnorodności są ograniczone tylko wyobraźnią kucharza. Istnieją setki sposobów na zrobienie sałatki ryżowej, a każdy z nich jest wyjątkowy!
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
ryż | 344 | 6.7 | 0.7 | 78.9 |
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
ogórki | 15 | 0.8 | 0.1 | 2.6 |
paluszki krabowe | 73 | 6 | 1 | 10 |
cebula | 41 | 1.4 | 0 | 10.4 |
kompozycja może zawierać dowolne warzywa, a nawet owoce, radykalnie zmieniają smak i rodzaj przysmaku. Słodka papryka, pomidory, ogórki, ananasy, suszone morele, oliwki, grzyby – wszystko decyduje o kulinarnych upodobaniach człowieka! Często dodaje się do niego owoce morza, jak to ma miejsce w Japonii i wielu krajach azjatyckich. W ten sposób smakołyk staje się jeszcze bardziej przydatny dzięki specjalnym witaminom mikroelementom zawartym we wszystkich darach morza. Takie kulinarne arcydzieła są nie tylko apetyczne, ale także bardzo satysfakcjonujące. Kilka łyżek może łatwo zastąpić wiele smażonych i tłustych potraw, a jednocześnie możesz stworzyć menu z dbałością o zdrowie i sylwetkę!