Sałatka ciasto rybne z łososia z kawiorem

Boska uczta na każdą uroczystość! Smacznie. Świątecznie. Piękne i szalenie pyszne ciasto rybne. Zdecydowanie warte swojej & quot; Boskiej & quot; nazwy))
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 72 % 21 g
tłuszcze 24 % 7 g
węglowodany 3 % 1 g
146 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
  21. Krok 21:

    Krok 21.
  22. Krok 22:

    Krok 22.
  23. Krok 23:

    Krok 23.
  24. Krok 24:

    Krok 24.
  25. Krok 25:

    Krok 25.
  26. Krok 26:

    Krok 26.
  27. Krok 27:

    Krok 27.
  28. Krok 28:

    Krok 28.

ugotuj ryż w osolonej wodzie z dodatkiem papryki.
ugotuj jajka.
Oddziel białka od żółtek i zetrzyj je w osobnych pojemnikach na drobnej tarce.
zetrzyj również paluszki krabowe na drobnej tarce.
żelatynę namoczyć w pół szklanki zimnej wody.
wymieszaj krem mascarpone z majonezem i śmietaną trzepaczką. Nie musisz ubijać mikserem, ponieważ mascarpone nie lubi długiego bicia.
żelatynę rozpuścić w łaźni wodnej i wlać do śmietany.
wszystko dobrze wymieszaj.
przykryj salaterkę folią.
ułóż plasterki łososia na siebie na obwodzie salaterki.
rozłóż dwie łyżki kremu.
połóż starte żółtka na śmietanie.
dalej-krem i starte paluszki krabowe.
następnie-krem i starte białka.
dalej-krem i ryż.
uzupełnij wszystko resztkami kremu.
włóż salaterkę do lodówki na trzy do czterech godzin.
ułóż zamrożone ciasto ziołami i odwróć na półmisek.
zdejmij folię.
Udekoruj wierzch ciasta czerwonym kawiorem i ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Gotowany łosoś - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230   kcal/100g
  • Kawior łososiowy ziarnisty - 245   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Ser mascarpone - 412   kcal/100g

Podobne przepisy