przekąska warzywna & amp;quot; skrzyżowanie & amp; quot;
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój jedną cukinię w poprzek, dwie wzdłuż. Wszystko smażymy w rastrze.olej.
jedna cukinia trzy na tarce, a następnie podsmażona, doprawiona czosnkiem i suszoną cebulą. Wszystko pieprzem i solą.
drobno posiekaj słodką paprykę i ser.
do sera dodaj smażoną cukinię w puree ziemniaczanym, słodką paprykę i majonez.
wydłużone kawałki cukinii pokrywamy powstałą masą i przykrywamy innymi kawałkami cukinii.
to samo dotyczy okrągłych plasterków.
z pieprzu wycinamy kółka i Strzałki i układamy je na cukinii w taki sam sposób, jak na zdjęciu.
dostaniemy skrzyżowanie ze światłami i znakami.
taka przekąska warzywna dobrze wygląda na stole.
jedna cukinia trzy na tarce, a następnie podsmażona, doprawiona czosnkiem i suszoną cebulą. Wszystko pieprzem i solą.
drobno posiekaj słodką paprykę i ser.
do sera dodaj smażoną cukinię w puree ziemniaczanym, słodką paprykę i majonez.
wydłużone kawałki cukinii pokrywamy powstałą masą i przykrywamy innymi kawałkami cukinii.
to samo dotyczy okrągłych plasterków.
z pieprzu wycinamy kółka i Strzałki i układamy je na cukinii w taki sam sposób, jak na zdjęciu.
dostaniemy skrzyżowanie ze światłami i znakami.
taka przekąska warzywna dobrze wygląda na stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser z mleka krowiego - 260 kcal/100g
- Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g