Puff " Złote Jabłko& quot;
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
przygotowujemy Szablony jabłek i liści, rysując je na kartonie. Szablony cięte.
ciasto francuskie roztopić, wyciąć liście według szablonu. Za pomocą folii nadajemy arkuszom pożądany kształt, a następnie pieczemy.
w wyciętych jabłkach robimy wgłębienie dnem szklanki, pieczemy je. Następnie usuń środek.
Robienie jabłek w karmelu. Rozłóż jabłka na patelni, dodaj masło, cynamon, cukier, przytrzymaj przez 15 minut, mieszając.
przenieś karmel do pieczonych jabłek i włóż do piekarnika na 10 minut. Udekoruj liśćmi.
ciasto francuskie roztopić, wyciąć liście według szablonu. Za pomocą folii nadajemy arkuszom pożądany kształt, a następnie pieczemy.
w wyciętych jabłkach robimy wgłębienie dnem szklanki, pieczemy je. Następnie usuń środek.
Robienie jabłek w karmelu. Rozłóż jabłka na patelni, dodaj masło, cynamon, cukier, przytrzymaj przez 15 minut, mieszając.
przenieś karmel do pieczonych jabłek i włóż do piekarnika na 10 minut. Udekoruj liśćmi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g