sałatka wiosenna delikatność

bardzo smaczna, delikatna, lekka sałatka cielęca. Smak i połączenie produktów. Obfita i pyszna sałatka przyozdobiona & quot; makami & quot; z marchwi. Znajduje się na mojej liście, która znajduje się pod notatką "sałatki na stół weselny". Na takie wydarzenie ten przepis jest sam.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 6 g
tłuszcze 50 % 10 g
węglowodany 20 % 4 g
122 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

pokrój cebulę bardzo cienko, zalej wrzącą wodą, pozostaw na 10 minut. Dodaj ocet i pozostaw do marynowania na 15 minut.

cielęcinę pokroić w małe kostki.
połóż sałatkę liściastą pokrojoną w paski na talerzu, rozłóż pokrojone mięso na wierzchu.
następnie ułóż warstwę marynowanej cebuli.
następnie-warstwa pokrojonych w kostkę ogórków.
warstwa majonezu.
i warstwa osobno startych białek i żółtek (układaj losowo).
jeśli to możliwe, możesz trochę namoczyć sałatkę.

z plasterków marchewki i maku zalanego wrzącą wodą ułóż kwiaty razem z piórkami cebuli i koperkiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Mak (ziarno) - 556   kcal/100g
  • Mak - 556   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g

Podobne przepisy