sałatka wiosenna delikatność
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój cebulę bardzo cienko, zalej wrzącą wodą, pozostaw na 10 minut. Dodaj ocet i pozostaw do marynowania na 15 minut.
cielęcinę pokroić w małe kostki.
połóż sałatkę liściastą pokrojoną w paski na talerzu, rozłóż pokrojone mięso na wierzchu.
następnie ułóż warstwę marynowanej cebuli.
następnie-warstwa pokrojonych w kostkę ogórków.
warstwa majonezu.
i warstwa osobno startych białek i żółtek (układaj losowo).
jeśli to możliwe, możesz trochę namoczyć sałatkę.
z plasterków marchewki i maku zalanego wrzącą wodą ułóż kwiaty razem z piórkami cebuli i koperkiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Mak (ziarno) - 556 kcal/100g
- Mak - 556 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g