skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Krok 2:
Krok 3:
Krok 4:
Krok 5:
Krok 6:
Krok 7:
Krok 8:
Krok 9:
Krok 10:
Krok 11:
Krok 12:
Krok 13:
Krok 14:
Krok 15:
Krok 16:
Krok 17:
Krok 18:
Krok 19:
Krok 20:
Krok 21:
Krok 22:
Krok 23:
Krok 24:
Krok 25:
Krok 26:
Krok 27:
Krok 28:
Krok 29:
Krok 30:
Krok 31:
Krok 32:
Krok 33:
Krok 34:
Krok 35:
Krok 36:
Krok 37:
Krok 38:
Krok 39:
ubij jajka z cukrem, dodaj masło, jeszcze raz ubij.& nbsp;dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia.
zagnieść ciasto biszkoptowe.
przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia, wlej ciasto i piecz przez 12-15 minut w temperaturze 180 stopni.
pozostaw biszkopt do ostygnięcia.
ubij twarożek z cukrem i jajkami mikserem. Dodaj zmiękczone masło. Ubij jeszcze raz.
formę, w której pieczono biszkopt, przykryj papierem do pieczenia, wlej nadzienie twarogowe i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-35 minut.
ubij mikserem orzechy włoskie posiekane w maszynce do mięsa z cukrem, jajkami i masłem.
wyjmij prawie gotowe nadzienie twarogowe z piekarnika, rozłóż nadzienie orzechowe na wierzchu i wyślij do piekarnika na kolejne 20-25 minut.
niech nadzienie ostygnie.
zagotuj mleko.
w osobnej misce ubij niewielką część mleka z jajkiem, dodaj skrobię i wszystko dobrze wymieszaj.
wlej cukier, cukier waniliowy do mleka, wszystko mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.
przy ciągłym mieszaniu wlej mieszankę jajeczno-skrobiową. Mieszaj, aż krem zgęstnieje.
krem zdjąć z ognia i wymieszać z masłem.
pozostaw krem do ostygnięcia.
pokrój biszkopt poziomo na dwie części.
zdejmij górę z górnej części ciasta.
posmaruj dolną część kremem, nałóż nadzienie orzechowo-twarogowe na wierzch, ponownie posmaruj kremem.
rozłóż górne ciasto bez góry.
złam wierzch na kawałki, wymieszaj z pozostałą śmietaną i połóż na tańcu.
pomarańcze i kiwi obrać, pokroić na małe kawałki, ułożyć na talerzu.
zagotuj 100 ml wody, zdejmij z ognia, wlej gotową galaretkę cytrynową, szybko wszystko wymieszaj i wlej najpierw niewielką ilość galaretki, a następnie, gdy galaretka się zestali, równomiernie wlej resztę na całą powierzchnię plaitsk.
wstaw do lodówki na noc.
rano pokrój placek na małe ciasta.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g