Peach Peach

niezwykle pyszny deser z najdelikatniejszym biszkoptem i zwiewnym kremem! Smacznie. Sam wymyśliłem tę brzoskwinię. Robiłem to równolegle z truskawkami. Smak okazał się zupełnie inny.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 7 g
tłuszcze 17 % 9 g
węglowodany 69 % 36 g
237 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
  21. Krok 21:

    Krok 21.
  22. Krok 22:

    Krok 22.
  23. Krok 23:

    Krok 23.
  24. Krok 24:

    Krok 24.
  25. Krok 25:

    Krok 25.
  26. Krok 26:

    Krok 26.
  27. Krok 27:

    Krok 27.
  28. Krok 28:

    Krok 28.
  29. Krok 29:

    Krok 29.
  30. Krok 30:

    Krok 30.
ubij jajka z cukrem na biały biszkopt. Dodaj mąkę. Ubij jeszcze raz.



wlej ciasto na blachę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia. Umieścić piec w rozgrzanym do

180 stopni piekarnik przez 10-12 minut.



ubij jajka z cukrem na biszkopt czekoladowy.

dodaj mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Ubij jeszcze raz.



wlej ciasto na blachę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia. Umieść piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 10-12 minut.

namocz żelatynę.



spuść płyn z kompotu brzoskwiniowego. Umieść na kuchence i zagotuj. Wyjmij z pieca i dodaj żelatynę. Gdy żelatyna się rozpadnie, wlej galaretkę na wyłożoną papierem blachę do pieczenia.

ubij krem.



w łaźni wodnej rozpuść żelatynę i wlej do śmietany.

poczekaj, aż krem trochę zgęstnieje, posmaruj ciasto czekoladowe, połóż na nim pianki pokrojone na kawałki, przykryj wszystko kremem, połóż warstwę galaretki, ponownie krem i przykryj wszystko białym ciastem.



nasmarowane ciasta wstaw do lodówki na godzinę.

ubij krem.



w łaźni wodnej rozpuść żelatynę i wlej ją do śmietany.

poczekaj, aż krem trochę zgęstnieje.



pokrój brzoskwinie w kliny i ułóż je na białym cieście. 

nałóż krem na wierzch.



włóż placek do lodówki na godzinę.

posyp placek startą czekoladą, pokrój w ciasta.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Brzoskwinie - 46   kcal/100g
  • Brzoskwinie w puszkach - 68   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Marshmallow - 304   kcal/100g
  • Pianki w czekoladzie - 396   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Kompot - 60   kcal/100g

Podobne przepisy