ponadto galaretka jest mniej kaloryczna niż tradycyjna śmietana lub bita śmietana, więc poczęstunek z nią jest lżejszy i odpowiedni dla tych, którzy starają się przestrzegać diety. Przepisy na ciasta z galaretką są bardzo zróżnicowane. Są one wykonane w całości z galaretki lub część ciasta jest pieczona, a część jest ozdobiona jasnymi warstwami galaretki. W tych ostatnich umieszcza się truskawki, porzeczki, agrest, maliny, kiwi, banany, pomarańcze, ananasy, morele, czekoladę i orzechy.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
gotowy produkt znacznie różni się od tych sprzedawanych w sklepie, ponieważ nie zawiera barwników i konserwantów, a naturalne produkty sprawiają, że jest nie tylko smaczny, ale także zdrowy. Przygotowanie zwykle zajmuje bardzo mało czasu, a nawet początkujący może poradzić sobie z tą pracą. Podczas gotowania ważne jest, aby ściśle przestrzegać przepisu, aby deser był umiarkowanie słodki. Jeśli zastosujesz się do wszystkich wymagań i zaleceń, wynik spełni wszystkie oczekiwania i zachwyci domowników, gości i samego kucharza.