ciasto twarogowe z jagodami żelatynowymi
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
ubij z mlekiem (200 ml) ser śmietankowy. Stopniowo dodając do niego masę twarogową. A także wiśnie, wstępnie posiekane w blenderze.
w gorącym mleku (50 ml) rozcieńczamy żelatynę instant, wkładamy ją do masy twarogowej.
folia spożywcza podszewka formy. Rozłóż twaróg na dole.masa.
w kawie z mlekiem zanurzamy każde ciastko i wkładamy do formy żebro, zachowując tę samą odległość między ciasteczkami.
luki między ciasteczkami wypełniamy malinami. Jagody zalewamy twarogiem.masa pozostała.
usuń ciasto, aż stwardnieje w lodówce.
po udekorowaniu jagodami, czekoladą.
w gorącym mleku (50 ml) rozcieńczamy żelatynę instant, wkładamy ją do masy twarogowej.
folia spożywcza podszewka formy. Rozłóż twaróg na dole.masa.
w kawie z mlekiem zanurzamy każde ciastko i wkładamy do formy żebro, zachowując tę samą odległość między ciasteczkami.
luki między ciasteczkami wypełniamy malinami. Jagody zalewamy twarogiem.masa pozostała.
usuń ciasto, aż stwardnieje w lodówce.
po udekorowaniu jagodami, czekoladą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Czereśnia - 50 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Kawa rozpuszczalna - 94 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g