twaróg z pomarańczami i bananami na śniadanie
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
musisz namoczyć żelatynę w zimnej wodzie, pozwolić jej pęcznieć, a następnie podgrzać w łaźni wodnej. Gdy masa twarogowo-jogurtowa będzie gotowa, wlej tam żelatynę.
pokrój każdą pomarańczę na dwie połówki, miąższ wyjmij łyżką. Miąższ pomarańczy wraz z innymi owocami lub jagodami (banany, kiwi, brzoskwinie) ubij w blenderze w puree. Wymieszaj z twarogiem i jogurtem i włóż do wazonów z pomarańczami.
po wstaw je do lodówki na około godzinę.
podczas serwowania udekoruj według własnych upodobań kawałkami świeżych owoców i jagód.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt do picia"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g