skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przygotuj karmel. Aby to zrobić, wymieszaj wodę, ocet i cukier granulowany w rondlu i podpal.
aby uzyskać niezwykły karmel (chyba że chcesz dostać stare dobre koguty), musimy dodać nowy smak. Aby to zrobić, możesz dodać skórkę, wanilię lub imbir do karmelu (następnie wyjmij, gdy mieszanka cukierków będzie gotowa), goździki lub koper włoski, jagody berberysu lub mieszankę grzanego wina....Czego dusza zapragnie. Możesz także dodać wypełniacze-posiekane orzechy, prażone nasiona słonecznika, pestki dyni lub płatki migdałów. Znowu przestrzeń dla wyobraźni jest nieograniczona.
więc nasz karmel jest w ogniu. Pozwól mu dobrze się zagotować i wlej kółka na matę silikonową lub folię. Bądź bardzo ostrożny-karmel ma temperaturę powyżej 160 stopni. Szybko wlej i włóż patyczki. Robimy to, jakby wkręcając je w karmel. Cóż, jeśli masz asystenta, ponieważ karmel bardzo szybko twardnieje. Pozostaw nasze cukierki do wyschnięcia na 5-7 minut i ostrożnie usuń. Wszystko, nasze cukierki są gotowe)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Koper włoski - 49 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Suszone pestki dyni i dyni - 553 kcal/100g
- Pestki dyni - 556 kcal/100g