gotowanie sufletu na parze
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
niewiele zdrowia pozwala jeść smażone. Ale istnieje wiele przepisów kulinarnych, w których smażenie zastępuje się gotowaniem na parze. Uwierz mi, to nie jest takie złe, Twoja wyobraźnia maluje Ci okropny mdły smak i gumową konsystencję takiego jedzenia. Nie prawda! Jedynym zaczepem może być tylko wtedy, gdy nie masz podwójnego kotła. Ale można go również wymienić. Najprostszą rzeczą jest garnek z wodą, do którego włożono sito lub ruszt i szczelnie zamknięto pokrywkę. Możesz przymocować tkaninę na patelni, położyć na niej produkty, położyć talerz na wierzchu i szczelnie zamknąć pokrywkę.
gotowanie sufletu na parze nie wymaga dużego wysiłku, Blender całkowicie sobie poradzi. Chuda wieprzowina, kapusta i cebula w blenderze. Drobno posiekaj, a następnie dodaj jajka i śmietanę, sól i ubij wszystko. Wkładamy do formy i do podwójnego kotła. Gotujemy, aż nasza masa stwardnieje. To około 30 minut. Jeśli masz plastikową formę, nie ma problemu z wyciągnięciem sufletu, a jeśli jest ceramiczny, będziesz musiał poczekać na ochłodzenie.
dzieci mogą gotować taki suflet z kurczaka, wieprzowina jest nieco trudna do wchłonięcia przez żołądki dzieci.
gotowanie sufletu na parze nie wymaga dużego wysiłku, Blender całkowicie sobie poradzi. Chuda wieprzowina, kapusta i cebula w blenderze. Drobno posiekaj, a następnie dodaj jajka i śmietanę, sól i ubij wszystko. Wkładamy do formy i do podwójnego kotła. Gotujemy, aż nasza masa stwardnieje. To około 30 minut. Jeśli masz plastikową formę, nie ma problemu z wyciągnięciem sufletu, a jeśli jest ceramiczny, będziesz musiał poczekać na ochłodzenie.
dzieci mogą gotować taki suflet z kurczaka, wieprzowina jest nieco trudna do wchłonięcia przez żołądki dzieci.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g