gotowanie sufletu na parze

suflet wieprzowy wygląda apetycznie i dobrze smakuje. Spróbuj!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 8 g
tłuszcze 48 % 11 g
węglowodany 17 % 4 g
150 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min
niewiele zdrowia pozwala jeść smażone. Ale istnieje wiele przepisów kulinarnych, w których smażenie zastępuje się gotowaniem na parze. Uwierz mi, to nie jest takie złe, Twoja wyobraźnia maluje Ci okropny mdły smak i gumową konsystencję takiego jedzenia. Nie prawda! Jedynym zaczepem może być tylko wtedy, gdy nie masz podwójnego kotła. Ale można go również wymienić. Najprostszą rzeczą jest garnek z wodą, do którego włożono sito lub ruszt i szczelnie zamknięto pokrywkę. Możesz przymocować tkaninę na patelni, położyć na niej produkty, położyć talerz na wierzchu i szczelnie zamknąć pokrywkę.
gotowanie sufletu na parze nie wymaga dużego wysiłku, Blender całkowicie sobie poradzi. Chuda wieprzowina, kapusta i cebula w blenderze. Drobno posiekaj, a następnie dodaj jajka i śmietanę, sól i ubij wszystko. Wkładamy do formy i do podwójnego kotła. Gotujemy, aż nasza masa stwardnieje. To około 30 minut. Jeśli masz plastikową formę, nie ma problemu z wyciągnięciem sufletu, a jeśli jest ceramiczny, będziesz musiał poczekać na ochłodzenie.
dzieci mogą gotować taki suflet z kurczaka, wieprzowina jest nieco trudna do wchłonięcia przez żołądki dzieci.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy