ciasto Mastyksowe proste i szybkie

najdelikatniejszy kęs wprowadzi specjalny akcent do twojego deseru! Czy wiesz, co to jest mastyk do ciasta? Jest to lepka masa do dekoracji różnych ciast. Jest to naprawdę niezastąpione narzędzie do przygotowania najbardziej wykwintnych przepisów kulinarnych na takie jedzenie jak ciasto. Jak to ugotować? Opisuję to szczegółowo.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 8 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 60 g
258 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej żelatynę i wodę do wygodnej miski, dobrze wymieszaj, pozostaw na 15 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W końcu otrzymamy papkę. Ten kleik można podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez 15 sekund lub podgrzewać w łaźni wodnej, aż żelatyna się rozpuści,

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podgrzać bez doprowadzania do wrzenia. W rezultacie otrzymujemy coś w rodzaju galaretki)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Teraz do tego & quot; galaretki & quot; wsypujemy cukier puder 200 gr. części.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Lepiej przesiać proszek, aby nie było grudek. I ugniataj mastyks łyżką.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Stopniowo masa zacznie gęstnieć, musisz ją ugniatać rękami.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gdy mastyk przestanie przyklejać się do rąk, jest gotowy. Jeśli nagle mastyk zacznie się kruszyć, wlej do niego trochę soku z cytryny. Sok sprawi, że będzie biały, ale także doda suchości mastyksowi. Wybierz, co jest najlepsze. Teraz możesz dodać dowolny barwnik do mastyksu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Mastyks można przechowywać w lodówce w torbie i używać w razie potrzeby - do dekoracji ciast, ciast.

wygodny mastyk do dekorowania ciast i ciast. Dobrze przechowywać w lodówce, w razie potrzeby można uzyskać, podgrzać i zwinąć w warstwę, wyciąć lub wyrzeźbić figurki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy