skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Wlej żelatynę i wodę do wygodnej miski, dobrze wymieszaj, pozostaw na 15 minut.
Krok 3:
W końcu otrzymamy papkę. Ten kleik można podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez 15 sekund lub podgrzewać w łaźni wodnej, aż żelatyna się rozpuści,
Krok 4:
Podgrzać bez doprowadzania do wrzenia. W rezultacie otrzymujemy coś w rodzaju galaretki)
Krok 5:
Teraz do tego & quot; galaretki & quot; wsypujemy cukier puder 200 gr. części.
Krok 6:
Lepiej przesiać proszek, aby nie było grudek. I ugniataj mastyks łyżką.
Krok 7:
Stopniowo masa zacznie gęstnieć, musisz ją ugniatać rękami.
Krok 8:
Gdy mastyk przestanie przyklejać się do rąk, jest gotowy. Jeśli nagle mastyk zacznie się kruszyć, wlej do niego trochę soku z cytryny. Sok sprawi, że będzie biały, ale także doda suchości mastyksowi. Wybierz, co jest najlepsze. Teraz możesz dodać dowolny barwnik do mastyksu.
Krok 9:
Mastyks można przechowywać w lodówce w torbie i używać w razie potrzeby - do dekoracji ciast, ciast.
wygodny mastyk do dekorowania ciast i ciast. Dobrze przechowywać w lodówce, w razie potrzeby można uzyskać, podgrzać i zwinąć w warstwę, wyciąć lub wyrzeźbić figurki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g