trufle z mleka w proszku
skład / składniki
30
porcje:
metoda gotowania
rozpuść masło z cukrem. Wymieszaj kakao z mlekiem w proszku. Dodaj stopione masło do powstałej mieszanki. Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Wyjmij po godzinie, za pomocą łyżeczki uformuj kulki i zwiń w kakao. Wstaw do lodówki na kolejne 30 minut. Trufle są gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Mleko w proszku - 465 kcal/100g