trufle z mleka w proszku

trufle są łatwe do zrobienia, ale spodoba się całej rodzinie.
Nastya MichajlinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 8 g
tłuszcze 32 % 30 g
węglowodany 60 % 56 g
506 kcal
IG: 21 / 0 / 79

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min
rozpuść masło z cukrem. Wymieszaj kakao z mlekiem w proszku. Dodaj stopione masło do powstałej mieszanki. Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Wyjmij po godzinie, za pomocą łyżeczki uformuj kulki i zwiń w kakao. Wstaw do lodówki na kolejne 30 minut. Trufle są gotowe.



kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Mleko w proszku - 465   kcal/100g

Podobne przepisy