skład / składniki
gotowanie krok po kroku
wspaniały przepis na delikatny budyń, idealny do jedzenia dla niemowląt. To nie jest danie świąteczne, ale powiedzmy, danie dnia codziennego. Możesz gotować prawie codziennie-takie jedzenie jest niezwykle przydatne dla dzieci, ponieważ zawiera wszystkie produkty "dla dzieci": mleko, semolinę, kakao i cukier.
na początek po prostu gotujemy, jak zwykle robimy to dla ukochanego dziecka, kaszy manny. Jeśli weźmiesz małą semolinę, budyń wyjdzie bardziej przewiewny, pamiętaj. Następnie usuwamy gotową owsiankę pod pokrywką z pieca, kładziemy ją na przykład na sofie i owijamy ciepłym kocem ze wszystkich stron. Trzymamy to przez pół godziny. Następnie dodaj masło i szczyptę waniliny do owsianki i dobrze ubij mikserem z dużą prędkością. Powinniśmy mieć krem powietrzny. Ziarna kaszy manny w tym nie powinny być nawet widoczne. Podziel powstałą mieszaninę na dwie równe części, z których jedną dodajemy kakao. Dobrze wymieszaj. Rozłóż białą masę na dnie formy wyłożonej pergaminem i ostrożnie dodaj ciemną. Wkładamy formę do lodówki na trzy godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g