kurczak z sosem

pachnący kurczak pod delikatnym sosem śmietanowym. Łatwe, proste, nie kłopotliwe i bardzo smaczne. Bardzo lubię to danie. Przygotowanie bez kłopotów, łatwe i proste.
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 67 % 12 g
węglowodany 28 % 5 g
130 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
pokrój filet z kurczaka na porcje, uwielbiam drobno posiekane, wydaje mi się, że smakuje lepiej, ale wybór należy do ciebie.

drobno posiekaj cebulę. Włóż śmietanę, majonez, sól, przyprawy do wody, dobrze wymieszaj, podpal i gotuj przez 3-5 minut.

teraz włóż filet, cebulę, wymieszaj, pozwól mu się zagotować i ustaw na wolnym ogniu przez dokładnie 20 minut. Teraz smakujemy, jeśli to konieczne, dodaj sól, pieprz, przyprawy i drobno posiekany czosnek, gotuj przez kolejne 10 minut.

Wyłącz wszystko, gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy