Kurczak z sosem
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój filet z kurczaka na porcje, uwielbiam drobno posiekane, wydaje mi się, że smakuje lepiej, ale wybór należy do ciebie.
drobno posiekaj cebulę. Włóż śmietanę, majonez, sól, przyprawy do wody, dobrze wymieszaj, podpal i gotuj przez 3-5 minut.
teraz włóż filet, cebulę, wymieszaj, pozwól mu się zagotować i ustaw na wolnym ogniu przez dokładnie 20 minut. Teraz smakujemy, jeśli to konieczne, dodaj sól, pieprz, przyprawy i drobno posiekany czosnek, gotuj przez kolejne 10 minut.
Wyłącz wszystko, gotowe.
drobno posiekaj cebulę. Włóż śmietanę, majonez, sól, przyprawy do wody, dobrze wymieszaj, podpal i gotuj przez 3-5 minut.
teraz włóż filet, cebulę, wymieszaj, pozwól mu się zagotować i ustaw na wolnym ogniu przez dokładnie 20 minut. Teraz smakujemy, jeśli to konieczne, dodaj sól, pieprz, przyprawy i drobno posiekany czosnek, gotuj przez kolejne 10 minut.
Wyłącz wszystko, gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g