Sernik jagodowy bez pieczenia

niesamowicie pyszny słodki deser w paski z jagodami! Ciasto w paski lub sernik, który jest przygotowywany niezwykle prosto, zachwyci wszystkich swoim doskonałym smakiem!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 7 g
tłuszcze 30 % 14 g
węglowodany 55 % 26 g
289 kcal
IG: 8 / 23 / 69

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

posiekaj ciasteczka na małe okruchy i wymieszaj z roztopionym masłem. Kładziemy na dnie formy (najlepiej dzielonej) i wkładamy do lodówki, aby zamarzła.

sami robimy krem.

z cukrem ubij twarożek, dodaj śmietanę, ponownie ubij.

mielimy jagody w blenderze.

masę twarogu dzielimy na dwie części, z których jedna powinna być mniejsza od drugiej o jedną czwartą.

w mniejszym meldujemy jagody, mieszamy.

rozcieńczamy żelatynę zgodnie z instrukcją na opakowaniu(mam 80 ml wody na 2 łyżki).

podgrzej śmietanę, ale nie doprowadzaj do wrzenia.

dodaj żelatynę już rozcieńczoną i spuchniętą do śmietany, wymieszaj.

dzielimy również masę na pół i każdą wkładamy do dwóch części kremu.

wyjmujemy formę z lodówki, kładziemy pierścień pergaminu wzdłuż boku.

naprzemiennie nakładamy nadzienie na ciasteczka-cztery łyżki. łyżki białej masy, po tej samej ilości jagód. I kontynuujemy do końca.

patykiem prowadzimy ciasto, aby uzyskać piękny rysunek.

Sernik jagodowy wkładamy do lodówki, aż całkowicie się zestali.

kiedy trzeba podać, Usuń pergamin, udekoruj według własnego gustu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Borówka - 44   kcal/100g
  • Jagody świeżo mrożone - 56   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kruche - 716   kcal/100g

Podobne przepisy