skład / składniki
gotowanie krok po kroku
posiekaj ciasteczka na małe okruchy i wymieszaj z roztopionym masłem. Kładziemy na dnie formy (najlepiej dzielonej) i wkładamy do lodówki, aby zamarzła.
sami robimy krem.
z cukrem ubij twarożek, dodaj śmietanę, ponownie ubij.
mielimy jagody w blenderze.
masę twarogu dzielimy na dwie części, z których jedna powinna być mniejsza od drugiej o jedną czwartą.
w mniejszym meldujemy jagody, mieszamy.
rozcieńczamy żelatynę zgodnie z instrukcją na opakowaniu(mam 80 ml wody na 2 łyżki).
podgrzej śmietanę, ale nie doprowadzaj do wrzenia.
dodaj żelatynę już rozcieńczoną i spuchniętą do śmietany, wymieszaj.
dzielimy również masę na pół i każdą wkładamy do dwóch części kremu.
wyjmujemy formę z lodówki, kładziemy pierścień pergaminu wzdłuż boku.
naprzemiennie nakładamy nadzienie na ciasteczka-cztery łyżki. łyżki białej masy, po tej samej ilości jagód. I kontynuujemy do końca.
patykiem prowadzimy ciasto, aby uzyskać piękny rysunek.
Sernik jagodowy wkładamy do lodówki, aż całkowicie się zestali.
kiedy trzeba podać, Usuń pergamin, udekoruj według własnego gustu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g