tartaletki z sałatką grzybową
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
Formy do pieczenia smarujemy olejem, wykładamy ciastem, nakłuwamy widelcem w kilku miejscach i pieczemy przez 15 minut, schładzamy.
Grzyby gotujemy, schładzamy, kroimy.
ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy, kroimy.
wymieszaj posiekane grzyby, ziemniaki, posiekaną cebulę, ogórek, zioła, sól, pieprz i dopraw śmietaną z majonezem. Układamy sałatkę na tartaletach. Możesz ozdobić oliwkami i ziołami.
Grzyby gotujemy, schładzamy, kroimy.
ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy, kroimy.
wymieszaj posiekane grzyby, ziemniaki, posiekaną cebulę, ogórek, zioła, sól, pieprz i dopraw śmietaną z majonezem. Układamy sałatkę na tartaletach. Możesz ozdobić oliwkami i ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kruche ciasto - 379 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g