chleb z kurczaka z serem i grzybami
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój kurczaka.
suche grzyby moczyć w wodzie przez 30 minut.
chleb moczyć w mleku przez pięć minut, a następnie wycisnąć.
przekręć mięso z kurczaka w maszynce do mięsa wraz z cebulą i chlebem.
dodaj jajko do mielonego mięsa, sól, pieprz.
drobno posiekaj grzyby.
usmaż cebulę na patelni.
następnie połóż grzyby na cebuli i usmaż wszystko.
ułóż prostokątną formę do ciasta folią, tak aby folia wystawała poza krawędzie formy.
rozłóż warstwę mięsa mielonego.
połóż grzyby na farszu.
przykryj grzyby mielonym mięsem i spłaszcz.
ułóż warstwę sera pokrojonego w kostkę.
Zamknij ser mielonym mięsem.
ułóż kostki papryki na wierzchu.
piecz chleb z kurczaka przez czterdzieści minut w temperaturze 180 stopni.
następnie zwiększ temperaturę do 220-240 stopni i moczyć chleb przez kolejne pół godziny.
gdy tylko wierzch się zarumieni - nasz chleb jest gotowy.
wyjmij chleb za pomocą folii.
pokrój chleb z kurczaka na zimno.
suche grzyby moczyć w wodzie przez 30 minut.
chleb moczyć w mleku przez pięć minut, a następnie wycisnąć.
przekręć mięso z kurczaka w maszynce do mięsa wraz z cebulą i chlebem.
dodaj jajko do mielonego mięsa, sól, pieprz.
drobno posiekaj grzyby.
usmaż cebulę na patelni.
następnie połóż grzyby na cebuli i usmaż wszystko.
ułóż prostokątną formę do ciasta folią, tak aby folia wystawała poza krawędzie formy.
rozłóż warstwę mięsa mielonego.
połóż grzyby na farszu.
przykryj grzyby mielonym mięsem i spłaszcz.
ułóż warstwę sera pokrojonego w kostkę.
Zamknij ser mielonym mięsem.
ułóż kostki papryki na wierzchu.
piecz chleb z kurczaka przez czterdzieści minut w temperaturze 180 stopni.
następnie zwiększ temperaturę do 220-240 stopni i moczyć chleb przez kolejne pół godziny.
gdy tylko wierzch się zarumieni - nasz chleb jest gotowy.
wyjmij chleb za pomocą folii.
pokrój chleb z kurczaka na zimno.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Borowiki suszone - 286 kcal/100g
- Kurki suszone - 261 kcal/100g
- Borowiki suszone - 231 kcal/100g
- Borowiki suszone - 315 kcal/100g
- Shiitake suszone - 331 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g