kwiat lodowy

ta dekoracja sprawi, że ciasto będzie "zdobywcą serc"! Piękny i delikatny kwiat z lukru, który wspaniale ozdobi każdy tort urodzinowy! Moja przyjaciółka poprosiła mnie o udekorowanie jej tortu urodzinowego wnuczki. Chciała, aby dekoracja była delikatna, a lalka była w niej obecna. Znalazłem takie wyjście)
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 97 % 76 g
293 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 12 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.

gotowanie lukru.

ubij jedno białko widelcem na lekką pianę. Stopniowo dodajemy cukier.proszek bez zatrzymywania ubijania. W tym procesie dodajemy również sok z cytryny. Ubij masę, aż będzie stabilna. Teraz lukier jest gotowy.

aby uczynić go różowym, w jednej trzeciej jego części kładziemy żelowy czerwony barwnik, trochę. Mieszać. Teraz mamy różowy lukier.

wykonujemy rysunek płatka lub bierzemy gotowy szablon. Na rysunku kładziemy plik lub polietylen (rysunek powinien być widoczny). Z gęstego polietylenu składamy torebkę ze stożkiem z otworem u podstawy (możesz wziąć gotowy kornet z okrągłą cienką dyszą).

musisz wziąć dwa kornety. W jednym kładziemy biały lukier, w drugim-różowy.

teraz powtórz wzór na polietylenie. Następnie przenosimy go na wypukłą powierzchnię, nadając kształt zakrzywionego płatka. Zostawiamy to na 12 godzin.

ponieważ produkty z lukru są bardzo delikatne, lepiej zrobić je większe. Na przykład kwiat potrzebuje siedmiu płatków, zrób ich kilkanaście.

krawędzie płatka będą różowe, a rdzenie białe.

zaczynamy zbierać kwiat. Ustaw cztery płatki na torcie, jak na zdjęciu. Staramy się to robić ostrożnie, ponieważ płatki łatwo pękają w dłoniach.

zamiast rdzenia kwiatu zainstalowałem poczwarkę pośrodku. Ale możesz ugotować piękny rdzeń.

kładziemy środkowe płatki na bardziej zaokrąglonej części, tak aby stykały się z płatkami dolnych w wypukłej części. To sprawi, że będą bardziej odporne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g

Podobne przepisy