kanapka z jajkiem

Zabawne ciasto z pewnością zachwyci Twoje dzieci! Piękny. Smacznie. Łatwo. Piękna i oryginalna kanapka z ciastem))
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 3 g
tłuszcze 11 % 4 g
węglowodany 81 % 30 g
172 kcal
IG: 27 / 0 / 73

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
  21. Krok 21:

    Krok 21.
  22. Krok 22:

    Krok 22.
  23. Krok 23:

    Krok 23.
  24. Krok 24:

    Krok 24.
  25. Krok 25:

    Krok 25.
  26. Krok 26:

    Krok 26.
  27. Krok 27:

    Krok 27.
  28. Krok 28:

    Krok 28.

ubij jajka z cukrem pudrem.
dodaj mąkę, wymieszaj.
przykryj naczynie do pieczenia papierem do pieczenia, ułóż ciasto, spłaszcz.
włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
piec przez 15-20 minut.
schłodzić biszkopt. Pokrój go na dwie części.
umieść brzoskwinie w puszkach w durszlaku, aby spłynęły i wyschły. Odcedź syrop.
namocz oba ciasta syropem z brzoskwiń w puszkach.
podgrzej dżem morelowy w kuchence mikrofalowej, aby był nieco płynny i dobrze leżał na cieście.
połóż dolne ciasto ponownie w formie wyłożonej nową kartką papieru.
połóż na nim rozgrzany dżem.
połóż drugie ciasto na wierzchu.
namocz żelatynę.
ubij śmietanę z cukrem pudrem.
dodaj mleko, wymieszaj.
żelatynę rozpuść w łaźni wodnej, aż ziarna całkowicie się rozpuszczą.
wlej żelatynę do śmietany. Wymieszać.
połóż suflet na cieście, spłaszcz.
włóż formę do lodówki, aby suflet całkowicie zestalił się.
z moreli odetnij wierzch o odpowiedniej wielkości.
ułóż powstałe żółtka na sufle.
następnie wytnij figurki w kształcie jajka.
posyp ciasteczka czekoladą, naśladując czarny pieprz.
ułóż powstałe ciasta na talerzu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Brzoskwinie - 46   kcal/100g
  • Brzoskwinie w puszkach - 68   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal/100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal/100g
  • Syrop - 300   kcal/100g

Podobne przepisy