skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ubij jajka z cukrem pudrem.
dodaj mąkę, wymieszaj.
przykryj naczynie do pieczenia papierem do pieczenia, ułóż ciasto, spłaszcz.
włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
piec przez 15-20 minut.
schłodzić biszkopt. Pokrój go na dwie części.
umieść brzoskwinie w puszkach w durszlaku, aby spłynęły i wyschły. Odcedź syrop.
namocz oba ciasta syropem z brzoskwiń w puszkach.
podgrzej dżem morelowy w kuchence mikrofalowej, aby był nieco płynny i dobrze leżał na cieście.
połóż dolne ciasto ponownie w formie wyłożonej nową kartką papieru.
połóż na nim rozgrzany dżem.
połóż drugie ciasto na wierzchu.
namocz żelatynę.
ubij śmietanę z cukrem pudrem.
dodaj mleko, wymieszaj.
żelatynę rozpuść w łaźni wodnej, aż ziarna całkowicie się rozpuszczą.
wlej żelatynę do śmietany. Wymieszać.
połóż suflet na cieście, spłaszcz.
włóż formę do lodówki, aby suflet całkowicie zestalił się.
z moreli odetnij wierzch o odpowiedniej wielkości.
ułóż powstałe żółtka na sufle.
następnie wytnij figurki w kształcie jajka.
posyp ciasteczka czekoladą, naśladując czarny pieprz.
ułóż powstałe ciasta na talerzu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g