skład / składniki
metoda gotowania
ryż do tej pysznej sałatki należy wcześniej ugotować.
teraz przygotuj opatrunek:
1. Aby to zrobić, wymieszaj sok z cytryny (lub limonki) z oliwą z oliwek, sosem Worcester i miodem.
2. Przełóż czosnek przez prasę, pokrój świeżą ostrą paprykę na małe kawałki lub zetrzyj suszony moździerz i dodaj do powstałej mieszanki.
pozostaw opatrunek do zaparzenia i sam zacznij przetwarzać mięso i resztę składników:
3. Polędwicę pokroić na kawałki o grubości 1 cm, lekko posolić, posmarować z obu stron olejem roślinnym i smażyć na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Stopień wysmażenia zależy od preferencji smakowych.
4. Pokrój cebulę na półpierścienie i pokrój wiśnie na 4 części.
5. Pokrój mięso w cienkie paski.
6. Połącz wszystkie składniki w dużym szklanym naczyniu i polej dressingiem. Zachowaj kilka kawałków mięsa do dekoracji sałatki.
7. Natychmiast podawaj gotową sałatkę na stole, dekorując drobno posiekaną zieloną cebulą i paskami wołowiny.
ciesz się! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g
- Sos Worcester - 78 kcal/100g
- Ryż Nieszlifowany - 285 kcal/100g
- Polędwica wołowa - 324 kcal/100g