skład / składniki
metoda gotowania
w przyzwoitej misce umieść 1 kg twarogu, wlej do niego całą zawartość ze słoika ze skondensowanym mlekiem. Umyj dojrzałą pomarańczę przyzwoitej wielkości, osusz ją ręcznikiem i zetrzyj skórkę na grubej tarce. Plasterki cytrusów można jeść z czystym sumieniem, do ciasta potrzebna jest tylko Skórka. Teraz powinieneś dodać go do miski i dokładnie mieszając produkty, dobrze zagnieść twaróg łyżką.
Po wybraniu średniej wielkości płytkiego talerza należy włożyć do niego masę twarogową. Miażdżąc masę łyżką, jakby próbując ją ścisnąć, należy uformować zjeżdżalnię na talerzu.
aby uzyskać krem, musisz ubić mikserem pół szklanki kwaśnej śmietany i pół szklanki cukru. Następnie umieść krem na szczycie zjeżdżalni z twarogu. Krem rozprowadzi się równomiernie na całej powierzchni deseru. Ciasto z produktów mlecznych należy umieścić w lodówce, gdzie śmietana stwardnieje w ciągu kilku godzin, dzięki czemu deser będzie gotowy do spożycia.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g