języki bakłażana z orzechami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
pokrój bakłażany wzdłuż grubości 0,5-0,7 cm, Posol i wrzuć do durszlaka na 20 minut. Natychmiast wkładamy do naczynia, w którym podajemy, smarując każdą smażoną warstwę majonezem ze zmiażdżonym czosnkiem i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
świetnie smakuje zarówno na gorąco, jak i na zimno.
świetnie smakuje zarówno na gorąco, jak i na zimno.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bakłażan - 24 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g