skład / składniki
gotowanie krok po kroku
rozerwij liście sałaty rękami i połóż na talerzu.
połóż ugotowany ryż na liściach sałaty i spłaszcz.Posmaruj majonezem.
połóż różowego łososia ze słoika i rozgnieć widelcem.Umieść na wierzchu warstwy ryżu.Ponownie posmaruj majonezem.
drobno posiekaj cebulę, ułóż w następnej warstwie.Posmaruj majonezem.
zetrzyj surowe marchewki i gotuj na wolnym ogniu na patelni bez oleju z odrobiną wody.Ostudzić i ułożyć na wierzchu warstwy cebuli.Smarujemy majonezem.
świeży ogórek obrać, pokroić w drobną kostkę.Rozłóż warstwę na marchewce.Smarujemy majonezem i przystępujemy do dekoracji.
jeśli nie chcesz dekorować, możesz po prostu zetrzeć jajka i posypać sałatką.Daj mu czas na moczenie przez kilka godzin i możesz jeść.
ozdobiłem stokrotkami z jajek.Pokrój białka na płatki (patrz zdjęcie) i drobno zetrzyj żółtka.
smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Różowy łosoś konserwowy - 136 kcal/100g