pole sałaty rumiankowej z różowym łososiem w puszkach

prosta sałatka z konserw rybnych rozweseli codzienne menu! Połączenie produktów okazało się idealne. Pole sałaty rumiankowej bardzo mi się podobało-wymyślone w drodze z dostępnych produktów. Świetne połączenie konserw rybnych z ryżem, świeżym ogórkiem i marchewką. A Dekoracja zadowoliła zarówno siebie, jak i Dom.
lakshmi-777Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 8 g
tłuszcze 29 % 12 g
węglowodany 51 % 21 g
225 kcal
IG: 10 / 90 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

rozerwij liście sałaty rękami i połóż na talerzu.
połóż ugotowany ryż na liściach sałaty i spłaszcz.Posmaruj majonezem.
połóż różowego łososia ze słoika i rozgnieć widelcem.Umieść na wierzchu warstwy ryżu.Ponownie posmaruj majonezem.
drobno posiekaj cebulę, ułóż w następnej warstwie.Posmaruj majonezem.
zetrzyj surowe marchewki i gotuj na wolnym ogniu na patelni bez oleju z odrobiną wody.Ostudzić i ułożyć na wierzchu warstwy cebuli.Smarujemy majonezem.
świeży ogórek obrać, pokroić w drobną kostkę.Rozłóż warstwę na marchewce.Smarujemy majonezem i przystępujemy do dekoracji.
jeśli nie chcesz dekorować, możesz po prostu zetrzeć jajka i posypać sałatką.Daj mu czas na moczenie przez kilka godzin i możesz jeść.
ozdobiłem stokrotkami z jajek.Pokrój białka na płatki (patrz zdjęcie) i drobno zetrzyj żółtka.
smacznego!!!


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Ryż - 344   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Różowy łosoś konserwowy - 136   kcal/100g

Podobne przepisy