Sałatka z fasoli kukurydzianej i ryżowej
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
ryż gotujemy i schładzamy.
z musztardy, keczupu, cukru, octu i pieprzu przygotowujemy sos. Wlej Rast do mieszanki.masło i wszystko ubijamy.
umyj fasolę w zimnej wodzie, spuść płyn z kukurydzy. Dodaj wszystko do sosu.
dopraw SOS zmiażdżonym czosnkiem. Kładziemy ryż. Posyp sałatkę drobno posiekaną zieloną cebulą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g