lasagne z mielonym serem i warzywami

obfite i łatwe do przygotowania danie. Pyszności nie do opisania!!! Może przepis jest daleki od idealnego włoskiego, ale w ten sposób jest dostępny dla każdego . Przynajmniej w lasagne można puścić wodze fantazji i gotować z dowolnym nadzieniem i dowolnym sosem. Smacznego! W Kazachstanie sprzedają sochni dla beshparmaka (danie narodowe). Bardzo podobne do liści lasagne i nie gorsze od włoskiego smaku! A nasze gospodynie przystosowały je do lasagne))).Że tak powiem, lasagne w domu jest tanie i gniewne)) Oczywiście, jeśli ich nie ma, możesz sam ugotować lub kupić na rynkach.
WiolettaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 9 g
tłuszcze 48 % 14 g
węglowodany 21 % 6 g
186 kcal
IG: 67 / 17 / 17

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

wlej olej na patelnię, wrzuć drobno posiekaną cebulę, posiekany czosnek, marchewkę(średnia Tarka) przetartą przez tarkę i smaż na złoty kolor, mieszając.

następnie połóż chude mięso mielone, warzywa i smaż, aż sok się zagotuje (ale nie do końca!). Obierz pomidory, drobno posiekaj i razem z makaronem włóż do mięsa mielonego, soli, pieprzu i gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje.

 podczas duszenia przygotowujemy sos. W rondelku rozpuść masło, dodaj mąkę i mieszając wlej mleko. Konieczne jest ostrożne mieszanie, aby uniknąć grudek. Gotuj, aż zgęstnieje.



 trzy sery na drobnej tarce.

 formę smarujemy olejem, układamy arkusze lasagne, polewamy sosem, rozprowadzamy masę mięsną, zasypiamy serem i ponownie kładziemy liście lasagne na wierzchu. I tak powtarzamy 3 razy.



 przykrywamy folią i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 40 minut, wyjmujemy, wyjmujemy folię i przez kolejne 10 minut lasagne jest gotowa w domu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal / 100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal / 100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal / 100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal / 100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Arkusze lasagne - 337   kcal/100g

Podobne przepisy