skład / składniki
gotowanie krok po kroku
z tych produktów zagnieść ciasto. Pozwól mu odpocząć przez godzinę. W tym czasie musisz wymieszać go trzy lub cztery razy.
gdy ciasto "odpocznie", uformuj z niego kulki po 30 gramów. I zwiń w dłoniach w kiełbaski o grubości palca.
nasmaruj "kiełbaski" olejem roślinnym, połóż na stole, przykryj serwetką. Niech leżą przez 20 minut.
weź pasek ciasta na oba końce obiema rękami i uderz go środkiem o stół z całego Machu. Pociągnij, połącz końce i ponownie uderz środkiem o stół.
otrzymasz długi makaron. Które należy złożyć na cztery i pozostawić na stole.
kiedy makaron się odbije, możesz podnieść dwa do trzech pasków, aby przyspieszyć proces.
makaron gotuje się jak zwykle w osolonej wodzie. Następnie myte w zimnej wodzie i spryskane olejem roślinnym.
makaron Dungan należy polać sosem.
w kotle musisz bardzo mocno podgrzać olej roślinny. Smażyć w nim cebulę na Czerwono (pokrojoną w półpierścienie), włożyć posiekany (nie stłumiony) czosnek zmieszany z mielonym czarnym pieprzem. Usmaż wszystko razem.
połóż plasterki pomidora, smaż przez cztery minuty.
połóż mięso jagnięce lub wołowe pokrojone w kostkę. Usmażyć.
połącz razem ziemniaki, rzodkiewkę i marchewkę, wszystkie pokrojone w kostkę. Dodaj posiekaną kapustę i posiekaną paprykę. Włóż to wszystko do kotła i smaż, aż będzie w połowie ugotowane. Sól, pieprz, włóż lavrushkę i dodaj wodę. Aby cała masa uzyskała konsystencję gęstej zupy. Gotuj przez 15 minut.
gdy makaron jest podawany na stole, jest podgrzewany w gorącej wodzie, filtrowany, wkładany do głębokiej miski i polany sosem.
jeśli nie ma czasu na przygotowanie domowego makaronu, możesz użyć zwykłego spaghetti. Okazuje się też, że nie jest źle, ponieważ w tym chuzma lagman najważniejszy jest sos.
do sosu można również dodać bakłażany, jusai.
do każdego talerza można dodać ocet, pieprz, dodać czosnek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rzodkiewka - 35 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g