pieczarki ze śliwkami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Umyj pieczarki, odetnij nogi (można ich użyć do przygotowania innych potraw).
2. Czapki gotować w lekko osolonej wodzie ok. 20 min. po wyjęciu i pozostawieniu do ostygnięcia.
3. Ugotuj filet z kurczaka i pokrój go w drobną kostkę. Pokrój cebulę również w kostkę, a następnie spasseruj na oleju roślinnym, a następnie ostudź. I zetrzyj ser. Wybrane śliwki zalać wrzącą wodą przez około 20 minut i spuścić wodę, a następnie pokroić śliwki na kawałki.
4. Połącz filety, majonez, cebulę, ser, sól. Nadziewaj czapki z pieczarek powstałym nadzieniem, udekoruj je suszonymi śliwkami.
5. Włóż do przygotowanej formy, dodaj trochę wody. Piec ok. 10-15 min. w 200` .
2. Czapki gotować w lekko osolonej wodzie ok. 20 min. po wyjęciu i pozostawieniu do ostygnięcia.
3. Ugotuj filet z kurczaka i pokrój go w drobną kostkę. Pokrój cebulę również w kostkę, a następnie spasseruj na oleju roślinnym, a następnie ostudź. I zetrzyj ser. Wybrane śliwki zalać wrzącą wodą przez około 20 minut i spuścić wodę, a następnie pokroić śliwki na kawałki.
4. Połącz filety, majonez, cebulę, ser, sól. Nadziewaj czapki z pieczarek powstałym nadzieniem, udekoruj je suszonymi śliwkami.
5. Włóż do przygotowanej formy, dodaj trochę wody. Piec ok. 10-15 min. w 200` .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g