skład / składniki
gotowanie krok po kroku
weź filet z kurczaka. Umyj go i pokrój w małe kwadraty. Następnie pokrój cebulę. Umieść patelnię na kuchence i podgrzej w niej oliwę z oliwek. Następnie połóż na nim cebulę. Gdy będzie przezroczysty, Dodaj do niego filet z kurczaka. Grilluj mięso i cebulę na małym ogniu, aż mięso się zrumieni. Powinno to zająć około 15 minut. W tym czasie należy jeszcze podgrzać, a następnie zagotować bulion, który następnie wlać do mięsa. Wymieszaj z mięsem i dodaj koncentrat pomidorowy. Sól i pieprz do smaku. Połóż szafran. Włóż ryż i wymieszaj. W tym stanie zagotuj paellę. Powinien gotować przez pięć minut. Następnie zrób mały ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Następnie wyjmij patelnię z pieca. Natychmiast przykryj folią, a następnie ostrożnie zawiń w ręcznik kuchenny. Niech paella stanie przez pięć minut. W tym czasie pokrój warzywa. Następnie ułóż paellę na talerzach i udekoruj ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Szafran - 310 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g