filet z kurczaka duszony w sosie mlecznym z brokułami

bardzo smaczny i łatwy do przygotowania lunch!
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 10 g
tłuszcze 47 % 15 g
węglowodany 22 % 7 g
195 kcal
IG: 71 / 0 / 29

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

chcesz ugotować coś bardzo smacznego i zdrowego do jedzenia. Co więcej, aby nie tracić na to dużo czasu, proponuję ugotować kurczaka z brokułami, przepis kulinarny, który powiedziała mi moja mama. Nagrała go z jakiegoś programu telewizyjnego. Więc weź filet z kurczaka, umyj go i pokrój w kwadraty. Następnie należy je marynować w gotowym sosie sojowym i trzymać w ten sposób przez około godzinę. Oprócz sosu wlej sok z cytryny i oliwę z oliwek do marynaty. Możesz wziąć olej roślinny. W ciągu tej godziny pamiętaj, aby kilkakrotnie wymieszać mięso. Następnie weź patelnię. Podgrzej na nim olej i włóż mięso. Gotuj na wolnym ogniu przez około dziesięć minut. Powinien zmienić kolor. Następnie włóż niebieski ser do mięsa. Powinien stopić się w temperaturze. Następnie należy wlać, ciągle mieszając mięso, przesianą mąkę. Mieszanina jest gęsta. Dlatego radzę rozcieńczyć go mlekiem. Następnie włóż do niego brokuły. Dusimy w ten sposób przez trzy minuty. Następnie posyp zmielonym pieprzem. Możesz dodać sól do smaku, ale SOS i ser są już słone, więc najpierw spróbuj, a następnie zdecyduj, czy posolić, czy nie. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lamber" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy