skład / składniki
gotowanie krok po kroku
chcesz ugotować coś bardzo smacznego i zdrowego do jedzenia. Co więcej, aby nie tracić na to dużo czasu, proponuję ugotować kurczaka z brokułami, przepis kulinarny, który powiedziała mi moja mama. Nagrała go z jakiegoś programu telewizyjnego. Więc weź filet z kurczaka, umyj go i pokrój w kwadraty. Następnie należy je marynować w gotowym sosie sojowym i trzymać w ten sposób przez około godzinę. Oprócz sosu wlej sok z cytryny i oliwę z oliwek do marynaty. Możesz wziąć olej roślinny. W ciągu tej godziny pamiętaj, aby kilkakrotnie wymieszać mięso. Następnie weź patelnię. Podgrzej na nim olej i włóż mięso. Gotuj na wolnym ogniu przez około dziesięć minut. Powinien zmienić kolor. Następnie włóż niebieski ser do mięsa. Powinien stopić się w temperaturze. Następnie należy wlać, ciągle mieszając mięso, przesianą mąkę. Mieszanina jest gęsta. Dlatego radzę rozcieńczyć go mlekiem. Następnie włóż do niego brokuły. Dusimy w ten sposób przez trzy minuty. Następnie posyp zmielonym pieprzem. Możesz dodać sól do smaku, ale SOS i ser są już słone, więc najpierw spróbuj, a następnie zdecyduj, czy posolić, czy nie. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lamber" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g