leniwa lasagne z pieczarkami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Lasagna ... czujesz smak czegoś włoskiego? Już na wspomnienie jednego słowa-lasagne-usta wypełniają się śliną, chociaż próbowałem jej nie we Włoszech, ale w kuchni mojego przyjaciela. Ale efekt jest po prostu niesamowity. Sama nie lubię długo gotować jedzenia, jestem zadowolona z przepisów kulinarnych, w których wszystko odbywa się szybko i zastępuje to, czego nie dostaje, bliskim duchem i smakiem. Więc znalazłem leniwą lasagne z pieczarkami na danie. A dlaczego właściwie nie, bo wszyscy są zadowoleni z leniwych gołąbków, a lasagna jest gorsza?
gotuję makaron, najlepiej jakieś pulchne, no cóż, są rogi, małe pióra, kokardki. Podczas gotowania makaronu pokrój pieczarki na talerze, cebulę i czosnek – drobno. Podsmaż cebulę z czosnkiem, dodaj grzyby i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Sól, pieprz, dodaj masło i 250 gr. śmietana. Na małym ogniu gotuję to wszystko przez 10 minut pod pokrywką. Na głębokiej patelni kładę jedną trzecią makaronu, pieczarki, tarty ser, ponownie warstwę makaronu, pieczarki, ser i ponownie w tej samej kolejności. Wlać śmietanę zmieszaną z mąką i wstawić do piekarnika na pół godziny.
gotuję makaron, najlepiej jakieś pulchne, no cóż, są rogi, małe pióra, kokardki. Podczas gotowania makaronu pokrój pieczarki na talerze, cebulę i czosnek – drobno. Podsmaż cebulę z czosnkiem, dodaj grzyby i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Sól, pieprz, dodaj masło i 250 gr. śmietana. Na małym ogniu gotuję to wszystko przez 10 minut pod pokrywką. Na głębokiej patelni kładę jedną trzecią makaronu, pieczarki, tarty ser, ponownie warstwę makaronu, pieczarki, ser i ponownie w tej samej kolejności. Wlać śmietanę zmieszaną z mąką i wstawić do piekarnika na pół godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g