lagman z baraniny po tatarsku

to fantastyczna tatarska odpowiedź na słynne włoskie sosy. Lagman po tatarsku to najczęstszy przepis, można powiedzieć, klasyczny.
♥Nata╬♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 42 % 5 g
65 kcal
IG: 80 / 20 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
pyszne i aromatyczne danie Lagman przyszło do nas z kuchni orientalnej. Przygotowanie go zajmuje trochę czasu, ale gdy spróbujesz raz, pokochasz go! Istnieją różne opcje jego przygotowania, ale jednym z najlepszych jest Lagman w stylu tatarskim. Danie składa się z długiego makaronu, jagnięciny i warzyw.

mięso kroimy na małe kawałki i smażymy w kotle. Po utworzeniu złotej skorupy napełnij mięso bulionem i gotuj do miękkości.

zalej pomidory wrzącą wodą, obierz skórę, zetrzyj na drobnej tarce. Wszystkie inne warzywa kroimy w kostkę i smażymy w oleju roślinnym (z wyjątkiem ziemniaków).

do mięsa (nie jest jeszcze gotowe) dodaj ziemniaki w kostkę, po warzywach posiekany czosnek. Wszystko wymieszaj, włóż pomidory, pieprz i sól.

ugotuj makaron osobno, rozłóż na talerzach, polej sosem. Lagman po tatarsku jest gotowy, możesz jeść.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 35   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Makaron - 135   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Oregano - 25   kcal/100g

Podobne przepisy