Lagman po tatarsku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
pyszne i aromatyczne danie Lagman przyszło do nas z kuchni orientalnej. Przygotowanie go zajmuje trochę czasu, ale gdy spróbujesz raz, pokochasz go! Istnieją różne opcje jego przygotowania, ale jednym z najlepszych jest Lagman w stylu tatarskim. Danie składa się z długiego makaronu, jagnięciny i warzyw.
mięso kroimy na małe kawałki i smażymy w kotle. Po utworzeniu złotej skorupy napełnij mięso bulionem i gotuj do miękkości.
zalej pomidory wrzącą wodą, obierz skórę, zetrzyj na drobnej tarce. Wszystkie inne warzywa kroimy w kostkę i smażymy w oleju roślinnym (z wyjątkiem ziemniaków).
do mięsa (nie jest jeszcze gotowe) dodaj ziemniaki w kostkę, po warzywach posiekany czosnek. Wszystko wymieszaj, włóż pomidory, pieprz i sól.
ugotuj makaron osobno, rozłóż na talerzach, polej sosem. Lagman po tatarsku jest gotowy, możesz jeść.
mięso kroimy na małe kawałki i smażymy w kotle. Po utworzeniu złotej skorupy napełnij mięso bulionem i gotuj do miękkości.
zalej pomidory wrzącą wodą, obierz skórę, zetrzyj na drobnej tarce. Wszystkie inne warzywa kroimy w kostkę i smażymy w oleju roślinnym (z wyjątkiem ziemniaków).
do mięsa (nie jest jeszcze gotowe) dodaj ziemniaki w kostkę, po warzywach posiekany czosnek. Wszystko wymieszaj, włóż pomidory, pieprz i sól.
ugotuj makaron osobno, rozłóż na talerzach, polej sosem. Lagman po tatarsku jest gotowy, możesz jeść.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rzodkiewka - 35 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Oregano - 25 kcal/100g