dynia z mięsem mielonym

niezwykły przepis na drugie danie z pewnością ci się spodoba! Chcę przedstawić Wam przepis kulinarny, który nazywa się "dynia z mięsem". Spróbowałem tego dania po raz pierwszy na wyjeździe. Smak nie wydawał się znajomy, ale po wypróbowaniu zdałem sobie sprawę, że gospodyni okazała się bardzo smacznym jedzeniem. Opowiedziała mi ten przepis kulinarny.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 6 g
tłuszcze 50 % 11 g
węglowodany 23 % 5 g
136 kcal
IG: 60 / 0 / 40

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.

weź świeżą dynię. Obierz go ze skóry i usuń nasiona. Następnie pokrój go w małe kostki. Włóż je do rondla i zalej gorącym mlekiem. Podczas gdy dynia jest namoczona, zajmijmy się innymi warzywami i mięsem mielonym. Obierz cebulę i marchewkę. Pokrój je w małe kostki. Weź patelnię i podgrzej na niej olej roślinny. Najpierw spasuj na nim cebulę, a następnie dodaj marchewki. Po obrać pomidory ze skóry i pokroić na kawałki. Na koniec dodaj mięso mielone do warzyw. Wszystko wymieszaj i smaż przez chwilę. Po dziesięciu minutach sól i pieprz wszystko do smaku. Zmiażdż czosnek. Wyciągnij dynię z mleka, osusz i wymieszaj z mięsem. Przenieś wszystko na naczynie do pieczenia. Przykryj szczelnie folią i włóż do piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Pięć minut przed końcem zdejmij folię i włóż dynię z mięsem z powrotem do piekarnika. Powinieneś dostać jedzenie ze złotą skórką. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy