skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ogólnie makaron to dość nudne jedzenie. Ale jeśli urozmaicisz go sosem mięsnym, okazuje się, że nic.
ten przepis kulinarny znalazłem w książce kucharskiej od przyjaciół, wydawał mi się tak kuszący, że od razu go przepisałem. Ugotowałem – i nie żałowałem. Więc makaron z mięsem!
drobno posiekaj cebulę, marchewkę i czosnek i podsmaż je na patelni. Tylko ostrożnie, gdy pojawi się złoty kolor, natychmiast dodaj mięso mielone i koncentrat pomidorowy. Wszystko to dobrze usmażyć i zalać wodą rozcieńczoną winem. Następnie przenieś do rondla, dodaj sól i przyprawy, a pod przykryciem gotuj na wolnym ogniu przez około 25 minut. Około 20 minut później włóż marynowane grzyby i masło do rondla. Cóż, kiedy wszystko będzie gotowe, posyp SOS startym serem.
makaron z nim będzie po prostu objadać się! Kiedy po raz pierwszy ugotowałam to danie, mama spojrzała na mnie sceptycznie, ale po spróbowaniu była zachwycona. A ona jest dla mnie dość surowym egzaminatorem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g