Lagman ujgurski

każdy powinien spróbować tego dania! Smaczne, zdrowe i niezwykłe! Ten popularny przepis kulinarny kuchni uzbeckiej jest nieco podobny do naszej mieszanki. Oznacza to, że do naczynia wraz z mięsem trafiają różne warzywa. Ponadto uważa się, że im więcej rodzajów warzyw znajduje się w końcowym naczyniu, tym lepiej. Możesz więc rzucać wszelkiego rodzaju warzywami w lagman, nawet lagman ujgurski nie jest wyjątkiem. W przepisie po prostu podałem listę warzyw, których używam najczęściej. Możesz wziąć inne, usunąć niektóre, dodać niektóre, wszystko według własnego gustu. Bardzo dobrze jest dodać karczochy do lagmana. Osobiście łatwiej mi znaleźć fasolę, więc zwykle używam fasoli w puszkach z puszek.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 7 g
tłuszcze 16 % 4 g
węglowodany 56 % 14 g
125 kcal
IG: 21 / 79 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.


osobno usmaż kawałki mięsa, po prostu dodaj je do sosu warzywnego. Nawiasem mówiąc, lagman można bezpiecznie zrobić bez mięsa.
najpierw wszystkie warzywa należy pokroić. Następnie usmaż je na patelni z olejem roślinnym. Sól i pieprz do smaku. Po napełnieniu wrzącą wodą, wymieszaniu, zagotowaniu i wyłączeniu. Przykryj pokrywką. To sos dla lagmana.
teraz musisz zrobić makaron z gotowego ciasta. Następnie ugotuj makaron w osolonej wodzie. Włóż do talerza i polej sosem-lagman ujgurski jest gotowy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal / 100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Ciasto na pierogi - 256   kcal/100g
  • Ciasto na pierogi - 234   kcal/100g
  • Ciasto przaśne - 234   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy