Lagman ujgurski
skład / składniki
7
porcje:
gotowanie krok po kroku
osobno usmaż kawałki mięsa, po prostu dodaj je do sosu warzywnego. Nawiasem mówiąc, lagman można bezpiecznie zrobić bez mięsa.
najpierw wszystkie warzywa należy pokroić. Następnie usmaż je na patelni z olejem roślinnym. Sól i pieprz do smaku. Po napełnieniu wrzącą wodą, wymieszaniu, zagotowaniu i wyłączeniu. Przykryj pokrywką. To sos dla lagmana.
teraz musisz zrobić makaron z gotowego ciasta. Następnie ugotuj makaron w osolonej wodzie. Włóż do talerza i polej sosem-lagman ujgurski jest gotowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal / 100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Ciasto na pierogi - 256 kcal/100g
- Ciasto na pierogi - 234 kcal/100g
- Ciasto przaśne - 234 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g