skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Taka
sos do kaszy gryczanej
okazuje się dość satysfakcjonujący, ale mężczyźni i dzieci to lubią (testowane). Nie napisałem przepisu, ponieważ gotowałem na oko. Myślę, że tutaj trzeba już spojrzeć na liczbę dodanych kiełbasek.
najpierw musisz posiekać kiełbaski, jak chcesz, przynajmniej pokroić je w koła, przynajmniej w paski, przynajmniej pokroić w owsiankę.
po wysłaniu kiełbasek do smażenia na patelni, włóż posiekaną cebulę, koncentrat pomidorowy lub keczup. Dodaj do nich mąkę kukurydzianą. Możesz wziąć zboże, ale wtedy będziesz musiał gotować dłużej. Gdy tylko płatki zostaną usmażone, wlej wrzącą wodę na patelnię, aby zamknęła mieszaninę, unosząc się nad nią o 4-5 centymetrów. Natychmiast dodaj sól, przyprawy i wymieszaj.
gotuj, aż płatki będą gotowe, okresowo próbuj. Jeśli sos do gryki okazał się zbyt płynny, dodaj mąkę pszenną (1 łyżeczka, nie więcej).
istnieje druga opcja przygotowania tego dania: smażyć kiełbaski z pomidorem i cebulą oddzielnie od zbóż, a następnie wszystko wymieszać. Ta opcja jest dłuższa, ale smaczniejsza (przetestowana!).
jest trzecia opcja: w ogóle nie wkładaj kiełbasek, to znaczy zrób sos z jedną kukurydzą, cebulą i pomidorem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g